13. joulukuuta 2014

4. luokat Finlandia-talossa

Koulumme 4. luokkien oppilaat juhlistivat itsenäisyyspäivää jo 4.12. Finlandia-talossa, kun ylipormestari Jussi Pajunen oli kutsunut jälleen yli 5 000 helsinkiläistä 4. luokkalaista kahteen juhlaan

Juhlaa varten harjoittelimme ahkerasti tansseja noin kuukauden ajan. Samalla kertasimme juhlaetikettiin liittyviä käytöstapoja.

Matka juhlaan alkoi tilausbussilla. Pitkäksi venyneestä jonottamisesta huolimatta juhla oli erittäin onnistunut. Alkumaljana oli kuplivaa vadelmamehu. Tarjolla oli voileipä- ja täytekakkua, pikkutomaatteja, porkkanan kukkia ja Muumi-suklaata. Ruokajuomana marjamehua.

Ohjelmassa oli Maamme-laulu, ylipormestarin ja lasten puheet ja yllätysesiintyjänä Suomen ensimmäisen The Voice Kids -laulukilpailun voittaja Molly Rosenström. Molly esitti neljä laulua.

Juhlan kruunasi tanssiaiset. Tanssimme kaikki opettelemamme tanssit ja tanssilattialla oli tungosta 2 800 muun 4. luokkalaisen kanssa.

Ennen Finlandia-taloon lähtöä esitimme tanssit koulun juhlasalissa kotijoukoille ja ystäville. Myös koulun oppilaita oli seuraamassa tanssiesitystä.