17. toukokuuta 2015

Satumainen Sibelius

Työpajat pidettiin 27.4.
Helsinkiläisille 4. luokkalaisille järjestettiin mahdollisuus osallistua Satumainen Sibelius -työpajaan ja -oopperaan. Työpajat järjestettiin huhtikuun lopussa koululla ja oopperaesitystä olimme katsomassa 13.5. Suomen Kansallisoopperassa.
Esitys perustui Roald Dahlin Tynkätyiset-kirjaan ja Jean Sibeliuksen musiikkiin. Tarinassa Ville kohtaa metsässä vaarallisen olion ja päätyy puissa asuvien pikkuruisten ihmisten vieraaksi. Kaikkia kauhun vallassa pitävä hirviö pitäisi karkottaa, ja Villellä on suunnitelma.

Esitys on kiehtova tarina lapsuudesta, pelkojen voittamisesta ja yhteydestä luontoon.Jean Sibeliuksen musiikki: mahtava Tapiola, mielikuvituksekas Myrsky-musiikki, otteet sinfonioista ja monista muista teoksista saavat kertomuksen pojasta ja pikkuihmisistä elämään aivan uudella tavalla. Teoksen kertojana on Timo Torikka.
Oopperassa esiintyivät lisäksi Kansallisoopperan orkesteri ja lapsikuoro sekä solistit. Villeä näytteli Aatos Ikonen. Teoksen lavastus, puvustus, valosuunnittelu ja videoprojisoinnit olivat upeita.Esityksen alkua odotellaan Kansallisoopperan aulassa.

Esitys alkaa aivan kohta.