26. lokakuuta 2016

Jänis ja Vanki koulunpenkillä

Vanki ilmestyi luokkaan.
Helsingin kaupunginteatterin näyttelijät Leena Rapola ja Marjut Toivanen saapuivat esittämään Jänis ja Vanki koulunpenkillä -esitystä koulumme 3. luokkalaisille 26.10.

Kaikki 3. luokkalaiset kokoontuivat yhteen luokkatilaan. Valot sammuivat. Luokka pimeni. Video pyörähti käyntiin. Video toimi introna varsinaiseen näytelmään. Samalla hetkellä, kun videon lopussa koputettiin oveen, niin joku koputti myös luokan oveen. Hämmästys oli suuri, kun Vanki-niminen pesukarhu ilmeistyi luokkaan. Tästä alkoi hauska ja opettavainen tarina.

Jäniksellä oli vauhti päällä koko ajan.
Jänis ja Vanki koulunpenkillä on Jyrki Kiiskisen lastenkirjaan perustuva tarina siitä, kuinka ystävän vuoksi täytyy olla valmis tekemään ihan mitä tahansa. Vaikka menemään kouluun…

Utelias Vanki-pesukarhu tahtoo tietää kuinka suuri on avaruus ja mistä kaikki on saanut alkunsa. Nämä asiathan voi selvittää vain yhdessä ainoassa paikassa: koulussa.

Siispä pesukarhu päättää ryhtyä koululaiseksi. Tämä aiheuttaa kuitenkin kauhunväristyksiä hänen parhaalle ystävälleen Jänikselle, joka lähtee pelastamaan ystävänsä pelottavalta koulun penkiltä.

Jänis ja Vanki esittivät lempikappaleitaan.


Esitys johdattaa luokan teatterileikkiin, jossa kahden näyttelijän (Leena Rapola, Marjut Toivanen) johdolla tavallinen koulupäivä muuttuu hassunhauskaksi satuhetkeksi, johon oppilaat ja opettajakin pääsevät osallistumaan!

 
 

Vanki osasi jo kirjoittaa ja laskea. Jänis päätti makoilla pöydällä.

Lopuksi näytteljät vastasivat oppilaiden
kysymyksiin sekä kertoivat esityksestä
ja näyttelijän työstä.

3A- ja 3B-luokat kiittävät hauskasta esityksestä! Kiitos!